Magunkról

Az építőipar beszállítójaként a Schöck Bauteile GmbH innovatív épületkomponenseket és -rendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz beton- és falazott szerkezetekhez. Célunk az, hogy az „egyszerűbb, könnyebb építkezés” szlogennek megfelelően minőségjavító, és a munkát egyszerűsítő épületelemeket fejlesszünk ki. Emellett a Schöck egyaránt nagy gondot fordít az épületfizikai, statikai és szerkezeti célokra is.

A legfontosabb területei az új épületekben használható hőszigetelési és zajvédelmi megoldások. Az Isokorb® és Tronsole® termékcsoportokkal a Schöck olyan, kiforrott megoldásokat kínál erre a célra, amelyek a technika jelenlegi állásának meghatározó elemei és állandóan továbbfejleszti őket. A Bole® átszúródási vasalással, az ESD/SLD Dorn dilatációs tüskerendszerekkel a cég új lehetőségek kiépítésén dolgozik a vasalási technikában.

Jelszavunk az egyszerűség és az innováció. A Schöck különleges jelentőséget tulajdonít az általa nyújtott szolgáltatásoknak. Ügyfeleink rendelkezésére állunk műszaki és alkalmazástechnikai tanácsadással, személyesen vagy telefonon. A letöltések között magyar és német nyelvű műszaki információs füzeteket, tervezési segédleteket, csomópontokat, méretező programokat is találhat. A beépítéssel kapcsolatos kérdések esetén is szívesen állunk rendelkezésére.

1962
1962
Eberhard Schöck néhány munkatársával megalapítja a „Schöck Bautrup” céget, ami készházak pincéinek megépítésére specializálta magát.
1963
A Schöck Bauptrup lakások és ipari épületek, valamint középületek építésében tevékenykedő építőipari vállalattá fejlődik. A gyors siker után a vállalat már nagy projektekre koncentrál, a müncheni, mühlackeri vagy heilbronni régiókban.
1967
1967
A baden-badeni Varnhaltban egy régi bikaistállót raktárcsarnokká alakítják át, melyhez 2 irodát is kialakítanak. Létrejön a „Schöck Betonelemente GmbH”. A cég jelenlegi székhelyén a steinbachi ipari területen két további csarnok épül.
1968
Április 1-én a korábbi vállalat és a új„Schöck Bauelemente GmbH” átköltözik a steinbachi ipari területre.
1969
A Schöck Inpor pinceablak az első termék, ami a monolit beton pincefalak nyílásainak zsaluzását innovatív módon oldja meg.
1972
1972
A müncheni BAUMA kiállításon bemutatják az első üvegszál-erősítésű poliészter bevilágító aknát. Ez az egyedülálló, tojás formájú (stabilitás!) bevilágító akna racionalizálja a betonból készülő bevilágító aknák körülményes zsaluzási és szerelési munkáit.
1976
További saját fejlesztésű termékek – üvegszál erősítésű betonból készült pinceablakok, keretek - kerülnek a piacra. A „Schöck Betonelemente GmbH” december 1.-én felveszi a „Schöck Bauteile GmbH” nevet.
1979
Eberhard Schöck síszabadsága során nedves szobamennyezetre lesz figyelmes, amelyet a kiugró betonelemeknél jelentkező hőhidak káros hatásaként értékel. Ez adta az ötletet a később úttörő megoldásnak számító Schöck ISOKORB®-hoz. Március 1-jén megkezdődik a Schöck építőelemek forgalmazása Svájcban, a Safenwilben működő Feli Bauteile AG-n keresztül, amely ma a Muri székhelyű Schöck Ebea AG. Még ugyanebben az évben megalakul Kremsmünsterben a Schöck Bauteile Ges.m.b.H (ma Bécsben működik) az ausztriai értékesítés bővítése érdekében.
1983
1983
Bemutatják a piacnak a vasalással ellátott hőszigetelő elemet a Schöck ISOKORB®-ot, ami forradalmi találmányként először kínál megoldást a konzolok vasbeton elemeknél keletkező hőhidak és az azzal összefüggő épületkárok ellen.
1985
A Schöck TRONSOLE®, a lépcsőházak lépéshang szigetelésére szolgáló elem, a lakás komfortját javítja, és időközben standard elemmé válik. Először a Tronsole® V jelenik meg, majd a következő években gyorsan kiegészül a termékpaletta a Tronsole® Z és T elemmel.
1992
1992
A Schöck ISOMUR®, egy újabb hőszigetelő elem áll a startvonalhoz most a pincefalak, lábazatok függőleges hőhídjainak megakadályozására. Megalakul az Eberhard Schöck Alapítvány kelet-európai fiatal szakemberek képzésének céljával.
1993
A Schöck STAIFIX® DSD (teherátadó tüske) nagy nyíróerők hatékony és gazdaságos átvitelét teszi lehetővé beton építőelemek tágulási hézagainál. Megalakul a Schöck AG. Eberhard Schöck a felügyelőtanács elnöke lesz.
1994
1994
A Lipcse és Halle/Saale közötti Dölbau/Queisben megépül és felavatják az INSET tokkeretek gyártására szolgáló gyárat. Az Isokorb típus- és alkalmazási választékának kibővítése mellett, az előregyártó üzemek igényeire piacra lép a TRONSOLE® Q.
1996
A faerkélyek vasbetonhoz történő csatlakoztatására szolgáló ISOKORB® KH elemmel tovább erősödik a piacvezető szerep a konzolos épületelemek hőszigetelésének területén. Franciaországban elkezdődik a saját képviseleti hálózat felépítése.
1997
A müncheni BAU kiállításon COMBAR® néven bemutatják a teljesen új, betonacél vasalást helyettesítő, üvegszálerősítésű műanyagból készült elemet. Április 1.-én a cég leányvállalatként átveszi a naardeni székhelyű Ribéma Bouwsysteme B.V. vállalatot. A Schöck cég Franciaországban először vesz részt a párizsi BATIMAT kiállításon, ahol a termékei nagy sikert aratnak.
1998
1998
Ünnepélyesen felavatják a Nyugat-Európa ellátására szolgáló esseni logisztikai központ új épületét. A hőszigetelések eltérő építési módja miatt speciálisan a francia piac számára bevezetik a német Isokorb® párját, a "RUTHERMA®" elemet.
1999
Két különleges termékújítást mutatnak be a piacon. Ez egyik az ISOKORB® KX új nyomólappal- DQ néven, ami az elemek beépítési idejét rövidíti le. A másik az Inset 2000 mely új rendszerlehetőségeket kínál a pinceablak-beépítés területén.
2000
A hőszigetelő elemek termékpalettája kibővül a családi házaknál használható Schöck Isomur® light elemmel. Tovább szélesedik a termékpaletta a vasalás területén is, bemutatják a Schöck BOLE® átszúródási vasalást. Az építészek és statikusok támogatására a területi képviselők mellett, tervezői ügyfélszolgálatot is létrehoznak.
2001
Az építmények gyorsabb és egyszerűbb tervezése érdekében a Schöck BOLE® és a Schöck SLD elemekhez két új méretező program készül. A Schöck átveszi a MEA Meisinger AG "Hő és Hang" üzletegységét, és értékesíti a pinceablakok és bevilágító aknák fejlesztését és forgalmazását egy, a MEA részesedésével működő konzorciumnak. A pincével kapcsolatos termékeket a SyproSchöck GmbH viszi tovább.
2002
2002
Az új energiatakarékossági rendelet indulásának időpontjában a beton nyomólapos ISOKORB® KX-el, az ISOKORB® KST-vel és a NOVOMUR®-ral egy sor termékújdonságot vezetnek be.
2003
2003
Az új HTE-Modul nyomólap lényegesen jobb hőszigetelő tulajdonságával és könnyebb beépíthetőségével egy újabb mérföldkő az Isokorb történetében. A Schöck Combar GFK vasalással sikerül az áttörés az alagútépítésben.
2004
2004
A TOP JOB megmérettetésen a Schöck céget a kivételes humán menedzsmentért jutalmazzák. A cég bemutatja újdonságait a müncheni BAUMA nemzetközi építőipari kiállításon, a Schöck COMBAR-t és a HTE Modullal készülő ötödik generációs Isokorb elemet.
2005
2005
A cégalapító Eberhard Schöck 70. születésnapját ünnepli, és visszavonul a felügyelő bizottságból. A cég a legjobb innováció menedzsmentért megkapja a „TOP 100” kitüntetést és az „Investors in People” elismerést.
2006
2006
Nagy- Britanniai leányvállalat megalapításával, a moszkvai képviselet megnyitásával, Kanadában és Dubaiban az első Európán kívüli nemzetközi vásárokon való részvétellel újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a cég nemzetközi növekedése. Ezen kívül a vállalat megszerzi az európai ISO 9001:2000 szabvány szerinti tanúsítványt a vállalatirányítási rendszerére.
2007
2007
Az alagútépítésben elért áttörés után a ComBAR megnyitja a nemzetközi piacot a magasépítésben (parkológarázsok, ipari padlók, homlokzatok és a hídépítés területén) jelentkező új alkalmazások számára is. További újításként a Schöck nem csak egy elemet, hanem rendszerbe foglalt megoldást kínál az új épületek erkélyeihez, és erkély felújítási munkákhoz. A németországi internetes megjelenés teljesen megújult, mely számos új szervízszolgáltatást kínál a különböző vevőcsoport számára.
2008
2008
Eberhard Schöck, az alapító, a „2008-as év vállalkozója“ verseny döntőse, és így a német középvállalatok top-vállalkozói közé tartozik. A Schöck cég nemzetközi orientáltsága az „Innovative Building Solutions“ elnevezésű márkaképben mutatkozik meg. Az XT típussal már a Schöck Isokorb® hatodik generációja jelenik meg a piacon. Az előző modellhez képest vastagabb szigetelőtest, 30%-kal jobb hőszigetelés és 50%-kal jobb lépéshang-csillapítás jellemzi ezt a típust.
2009
A globális gazdasági és pénzügyi válság a Schöcknél is nyomot hagyott, valamint az árbevétel zuhanását eredményezte, amely azonban elmaradt a piaci átlagtól. A siker szempontjából döntő szerepet játszott a korán elindított termékoffenzíva, a konzekvens költségmenedzsment és a folyamatok optimalizálása. A trenddel szemben képviseletek nyíltak Franciaországban és Kanadában. A sikeres Isokorb® XT generáció bevezetésre került Svájcban és Ausztriában.
2010
A Schöck megerősödve kerül ki a válságból, és az innovációk, illetve a nemzetközi jellegének fokozása révén továbbra is a növekedésre helyezi a hangsúlyt. Új üzleti területek jönnek létre. Megalakul a Schöck Balkonsysteme GmbH, amely erkélyek meglévő épületekhez történő utólagos hozzáépítésére szolgáló rendszermegoldásokat értékesít és tervez. Ezenfelül a ComBAR® üvegszálas vasalat értékesítése saját profilt kap a Kompetenciaközpont létrejöttével. Az Európán kívüli értékesítési aktivitások Dél-Koreával és Észak-Amerikával folytatódnak.
2011
2011
Az építésfelügyeleti engedély lehetővé teszi az erkélyek meglévő épületekhez történő utólagos, energiahatékony csatlakoztatására szolgáló Isokorb® R termékcsalád piaci bevezetését. Ezzel a Schöck immár a felújítási piac számára is kínál Isokorb®-megoldást. A nemzetközi jelenlét és a növekedés jegyében a baden-badeni telephelyen új gyártócsarnok épül. A Schöck minőségirányításának fenntarthatóságát a 2011. évi Ludwig Erhard-díj odaítélésével ismerik el.
2012
2012
A Schöck 50 éves fennállását ünnepli, és a Schöck múzeum megnyitásával az elmúlt 50 év termék fejlesztéseibe ad betekintést. Az Isokorb® kanadai és egyesült államokbeli piaci bevezetésével a fő termék nemzetközi értékesítése Európán kívül folytatódik. A londoni nemzetközi Quality Centre által végzett auditon a Schöck vállalatcsoport humántőke-befektetőként „Ezüst” kitüntetést kap.
Kapcsolat

Schöck Hungária  Kft.
Tel.: +36 23 507272
Fax: +36 23 507262
info@schoeck.hu
Hírlevél előfizetése