Keresés
Teaserbild-Variante-Blau.svg

Schöck Isokorb®A jövő modellje

Szeretnénk Önt támogatni munkája során, célunk, hogy termékeink a választék növekedése ellenére is áttekinthetők maradjanak. Új rendszert vezettünk be a Schöck Isokorb® termékpaletta elemeinek elnevezésére. Ugyanakkor a digitális jövőre is felkészítjük  termékportfóliónkat.

Hogy Önnek ne okozzon nehézséget a változás, az alábbiakban részletesen ismertetjük a termékek megnevezésének új felépítési rendszerét. Ön is látni fogja: az elnevezéseket következetesen a tervezők szemszögéből építettük fel.

A már megtervezett projekteknél az idén természetesen még tovább használhatók az eddigi megnevezések. Új projekteknél kérjük, hogy az új megnevezéseinket használja.

bővebben
Találja meg egyszerűen az új elnevezést

Hogy megkönnyítsük Önnek az átállást a Schöck Isokorb® eddigi megnevezéséről az új névre, készítettünk egy fordítóprogramot. Ezzel gyorsan és egyszerűen átválthatja az eddigi típusmegnevezést az új elnevezésre és vissza.

Code Scheme Old
Code Scheme Old
Kérjük, minimum 3 karaktert gépeljen be. Példa: KXT30. Különböző javaslatokat adunk, Önnek csak választani kell.

A modell megnevezése a jövőben minden Schöck Isokorb® elnevezésének állandó része. A megfelelő rövidítést a "típus" szó előtt tüntetjük fel.


Példa: Isokorb® XT KL-F-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0 típus

Alaptípusok

Az alaptípusok rövidítése - öt kivétellel - az eddigiekkel azonos maradt. Aki ismeri a Isokorb®-ot, gyorsan újra kiismeri majd a rendszert.

Az eddigi KST típus az S betűjelet kapta az "acél" szó német rövidítése alapján. A termék egyik előnye a modularitás. Az eddigi KST megnevezés épp ezt nem tükrözte. Ezért megváltoztattuk a termékcsoport felépítését és úgy döntöttünk, hogy átnevezzük S típusra, a csatlakozási változatokat pedig S-N és S-V jelöli.

Ez a döntés kihat az acélerkély csatlakozások, eddig KS és QS elnevezésére is. Itt is előre kerül az "acél" német rövidítését jelző "S": a termékek új neve így SK és SQ.

Az eddigi S és SXT típusok betűjele a továbbiakban a "tartógerenda" német megfelelője szerint B.

A sarokerkély csatlakozásokat eddig jelölő K-Eck és EXT típus betűjele a továbbiakban a "sarok" szó angol megfelelője (corner) után C típus lett.

Az alaptípus közvetlenül a "típus" szó után áll.

Példa: Isokorb® XT KL-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0 típus

 

Csatlakozási változatok

Statikai csatlakozási változatok

A csatlakozási változatok a statikailag meghatározatlan rendszerű és lineáris alátámasztású épületelemek igénybevételeiből következnek, melyek például a QP típusnál gazdaságosabb megoldást tesznek lehetővé. Megkülönböztetjük a

 1. L: csatlakozási változatot lineáris teherre
 2. P: csatlakozási változatot pontszerű teherre

Példa: Isokorb® XT QP-VV5-REI120-H200-L400-5.0 típus

Geometriai csatlakozási változatok

A geometriai csatlakozási változatokra akkor van szükség, ha a bekötéshez a Schöck Isokorb® alaptípus nem használható.

Magasságeltolás
Jó példa a csatlakozási változatra, ha a kapcsolódó épületelem nem a födémmel egy síkban csatlakozik, hanem magasságeltolással felfelé/lefelé.

 1. K-O: Épületelem csatlakozási változat (K) - magasságeltolás felfelé (O)
 2. K-U: Épületelem csatlakozási változat (K) - magasságeltolás lefelé (U)

Példa: Isokorb® XT KL-O-M4-V1-REI120-CV1-LR155-H200-7.0 típus

Falcsatlakozás
További példa a geometriai csatlakozási változatra, ha nem a födémhez kell csatlakoztatni az épületelemet, hanem a falba, felfelé vagy lefelé.

 1. K-WO: Épületelem csatlakozási változat (K) - falcsatlakozás (W) felfelé (O)
 2. K-WU: Épületelem csatlakozási változat (K) - falcsatlakozás (W) lefelé (U)

Példa: Isokorb® XT KL-WU-M4-V1-REI120-CV1-LR200-H200-6.0 típus

Sarokcsatlakozás
A sarokerkélyek csatlakozási változatai általában csak a kiviteli tervezés során válnak relevánssá. Részelemeik külön is kaphatók.

 1. C-L: Épületelem csatlakozási változata (C) - balos csatlakozás (L), födém felől nézve
 2. C-R: Épületelem csatlakozási változata (C) - jobbos csatlakozás (R), födém felől nézve

Példa: Isokorb® XT CL-L-M2-V1-REI120-CV1-H200-L500-5.0 típus

Kiviteli változatok

Az építési folyamatok optimalizálása érdekében bizonyos termékeinket további változatban  is kínáljuk, például többrészes kiviteli változatot kéregpaneles födémekhez (rövidítése: F).

Példa:Isokorb® XT KL-F-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0 típus

Teherbírási fok

A teherbírási fok az adott keresztmetszetre ható igénybevételek nemzetközileg használatos rövidítésével kezdődik (M, V, N). Ha a keresztmetszetre ható erő mindkét irányban fellép, a betűrövidítések megduplázódnak (MM, VV, NN). A fokok folyamatosan számozódnak, ahol az 1 a legkisebb teherbírást jelenti. Az azonos teherbírási fokú Isokorb® típusok terhelhetősége nem feltétlenül azonos. A teherbírási fokot mindig méretezési táblázatokkal vagy méretező programmal kell kiszámítani.

Tűzvédelem

A tűzvédelmi adat feltüntetése a jövőben a termékmegnevezés állandó részét képezi. A termék tűzvédelmi kivitelét a tűzállósági osztály jelzi: R/REI/EI stb. a tűzállóság percekben kifejezett értékével együtt 30/60/90/120 stb. Ha a tűzvédelem nem előírás, azt R0 jelzi.

Példa: Isokorb® XT KL-F-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0 típus

A méretekhez az alábbi adatok tartoznak:

 • Vasalás helyzete / CV betontakarás - Az Isokorb ® típus különböző CV értéke folyamatos számozású, a kezdő érték az egyes.
 • LR bekötési hossz vagy HR bekötési magasság (csatlakozási változattól függően)
 • Szigetelőtest vastagsága
 • Szigetelőtest magassága H
 • Szigetelőtest hossza L vagy szigetelőtest szélessége B (beépítési helyzettől függően)
 • Menet átmérője D


Példa:
Isokorb® XT KL-F-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0 típus

A termékgeneráció száma a további termékfejlesztésekkel együtt változik és az adott Schöck Isokorb® termékmegnevezését zárja le. 


Példa: Isokorb® XT KL-F-M4-V1-REI120-CV1-H200-6.0típus