Keresés
Schöck Tronsole® Z típus: Lépéshangszigetelés a pihenőlemez és a lépcsőház fala között

Schöck Tronsole® Z típus: Lépéshangszigetelés a pihenőlemez és a lépcsőház fala között

Schöck Tronsole® Z típus

A Schöck Tronsole® Z típussal hangszigetelt csatlakozás alakítható ki a pihenőlemez és a (falazott vagy vasbeton) lépcsőházfal között, ami hangszigetelő elválasztás a lépéshangokból származó zajszint csökkentésére. A kiváló lépéshangszigetelésnek köszönhetően többé nincs szükség úsztatott rétegre a közbenső pihenőlemezen, így vékonyabb szerkezeteket tesz lehetővé.

bővebben
Az elem előnyei
  • Schöck Elodur® elasztomerbetét a kiváló lépéshangszigeteléshez.
  • Továbbfejlesztett teherhordó elem integrált távtartókkal a biztos és egyszerű beépítéshez.
  • Kiegészítő típusok az esetlegesen fellépő oldal irányú vagy felfelé mutató erők esetén.
  • A Tronsole® Z elem beépített állapotban 180 mm-es pihenőmagasság felett nem látható, ami esztétikus megjelenést eredményez.
  • Körbefutó zárókeret a Tronsole® L-250 hézaglemezhez történő csatlakozáshoz, amivel minimálisra csökken a hanghíd kialakulásának kockázata.
  • Teljesíti az R90 tűzállósági osztály követelményeit (a pihenőlemez megfelelő vasalási kialakításával).
  • A lépcsők minden Tronsole® típussal a (DEGA B osztálynak megfelelő) VDI 4100 szerinti III. hangszigetelési osztályt érik el. Bizonyos terméktípusokkal akár a DEGA A osztályát is.
  • Az alkalmazott  elasztomer betétek geometriáját és aanyagösszetételét is továbbfejlesztettük. Így minden termék nagyságrendileg hasonló, DLw* ≥ 27 dB és DLw* ≥ 34 közti lépéshangszigetelést biztosít.
  • Minden termék az új DIN 7396 szabvány szerint lett bevizsgálva. A tervezők és a kivitelezők így összehasonlítható és megbízható hangszigetelési értékekkel dolgozhatnak.

 

Lépcsőrendszerek
Hallja meg a különbséget!
A különböző lépéshangszigetelések összehasonlítása

A DIN 7396 számú, „épületakusztikai vizsgálat – vasbeton lépcsők elválasztó elemeinek akusztikai minősítésére irányuló vizsgálati eljárásról” szóló szabvány 2016.04 kiadása írja le a vasbeton lépcsők hangszigetelő elemeinek vizsgálati eljárását. Minden Schöck Tronsole® típust ez alapján vizsgáltak be.

Schöck Elodur®
Schöck Elodur®

Schöck Elodur®

A Schöck Elodur® elasztomer betét a Schöck Tronsole® fontos alkotóeleme, amelyet kifejezetten lépéshangszigetelésre fejlesztettünk. A hagyományos lépéshangszigetelő alátétekkel szemben a Schöck Tronsole® kb. 10 dB-lel nagyobb lépéshangszigetelést biztosít. Ez nagyságrendileg a szubjektív hangosságérzet felének felel meg.

BIL_MA_László--Gyöngyösi-2017_16z9_FHD.jpg
Vannak kérdései vagy személyes tanácsadást szeretne?

Gyöngyösi László

Építőmérnök, Mérnöktanácsadó

Telefon: +36 23 50 72 72

E-mail: laszlo.gyongyosi@schoeck.hu